Tilbage til ARTIKLER - Tilbage til KØDKULTUR

 

Uddrag af fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) svar på mit debatindlæg den 8. september. Svaret blev trykt i Politiken den 13. september 2008.

Kødspisning er ikke problemet

af Eva Kjer Hansen, fødevareminister (V)

"Der er noget, Rune-Christoffer Dragsdahl har misforstået, når han (Pol. 8.9.) bebrejder husdyrproducenterne for fødevarekrisen. Det er ganske vist rigtigt, som han skriver, at der indgår mere energi i foderet til husdyr, end der er i det færdige kødprodukt. Men det er ikke her, årsagen til fødevarekrisen skal findes. Det vil være naivt at tro, at kødefterspørgslen ville forsvinde, hvis Danmark ophørte med at producere kød.

Andre lande ville producere det i stedet og måske ikke med så høje krav til dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og miljøet som i Danmark.

(...)

Der er ikke noget at sige til, at især svinekød i stigende grad erstatter risen på de kinesiske middagsborde. Her i Danmark kan vi jo også godt lide at supplere grøntsagerne med noget godt kød. Og hvorfor skulle kineserne ikke have adgang til de samme fødevarer, som vi har her i Vesten?

Fødevarekrisen bliver ikke løst af, at vi bebrejder mennesker, at de spiser for meget kød. Hvis priserne på mad skal ned, er der kun én løsning: Vi må producere flere fødevarer. Og her spiller dansk landbrug en vigtig rolle - uanset om landmændene producerer grøntsager eller kød."

Kilde: Politiken 13. september 2008.